Statistika web sajta

Logovi i statistika

Paralaleno s aktiviranjem novog sajta na našem sistemu, započinje i proces beleženja osnovnih podataka o vremenu, adresama i aktivnostima posetilaca sajta. Ovi „logovi“ nisu zanimljivi za većinu vlasnika Web sajtova, jer podaci koje sadrže nisu pregledni, obrađeni, sortirani… Međutim, vremenom se u logovima može akumulirati poprilična količina korisnih informacija, koje samo treba izvući iz „sirovih“ podataka.

Za tu svrhu postoje tzv. „analizatori logova“, koji svoje rezultate mogu da predstave i grafički, tabelarno, zbirno, pojedinačno, uporedno, itd. Svim korisnicima EUnetWeb servisa, dostupni su detaljni statistički izveštaji o posećenosti njihovog sajta. Oni se pregledaju preko Web browsera, kao i sve druge stranice na Internetu, navođenjem odgovarajuće adrese, prema instrukcijama s početka ovog teksta.

Da ne bi svi korisnici Interneta mogli da slobodno pristupaju statistikama posećenosti vašeg sajta, pod pretpostavkom da želite da ti podaci ostanu vaša poslovna tajna, pristup ovom delu sajta je zaštićen. Dakle, neophodno je da unesete vaš username koji koristite za ažuriranje prezentacije i odgovarajuću lozinku.

Ažuriranje podataka se vrši svaki put kada učitate stranicu, a detaljniji izveštaji se mogu dobiti navigacijom unutar samih statistika.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: