UMREZAVANJE U LAN PREKO TELEFONA

Jedan racunar mora da bude server, a drugi klijent. Ova vrsta povezivanja omogucava spajanje samo dva racunara u LAN.

Podesavanja za server: Control Panel > Network Connections > Create New Connection > Setup an advanced connection > Accept Incoming Connections > cekirati modem koji treba da se javlja na telefon > Do not allow Virtual Private Connections > „Add…“ na sledećem ekranu i napraviti novog korisnika (username i password su bitne stavke), cekirati samo njega, next > ako nemate vec neku LAN mrežu, onda vam ova sledeca podesavanja nisu bitna, bitno je da cekirate TCP/IP >finish.

Kada se podesi server, on ce da se javlja na svako zvonjenje telefona. Ako hocete da iskljucite da se ne javlja na telefon (npr. kad necete da se povezujete), idite na Control Panel > Network Connections > Right click na tu „Incoming Connection“ pa properties i onda uncekirate modem.

Ako su vam bitne IP adrese (npr. server vec ima postojecu LAN mrezu za koju ne zeli da se mesa sa ovom), onda idete na Control Panel > Network Connections > Right click na tu „Incoming Connection“ pa Properties > Networking > Internet Protocol (TCP/IP) > Properites > Specify TCP/IP Addresses, pa recimo From: 10.0.0.1 To: 10.0.0.2 ili neki drugi subnet ako vec imate neki LAN na ovom.

Podesavanja za klijenta: Control Panel > Network Connections > Create New Connection > Connect to the internet > Set up mu connection manually > Connect using a dialup modem > ISP name bilo sta > Phone number – broj telefona na kome se javlja server > username/password unesete kao sto je podeseno na serveru > finish. Eventualno mozete da se iskljucite firewall za ovu konekciju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: