Rang mog bloga na internetu

Reklama je SVE!!! Dobra reklama=> bolja pozicija vase stranice ili bloga na internetu. Dobro uređen sajt, ili blog, ne oznacava i automatsku popularnost i veci broj posetioca. Put do tog cilja je dug i zahteva dosta reklamiranja na razlicitim sajtovima koji se bave zom tematikom. Naravno, ulaganjem u reklamu i pretplaćivanjem na određene sajtove osiguravamo sebi i bolju reklamu. Ova korisna opcija je dostupna svakome i ne zahteva mnogo vremena i para, zato je nemojte preskočiti prilikom promovisanja sajta.Mnogi direktorijumi (adresari) sadrže linkove ka drugim izvorima na internetu. Takvi direktorijumi se negde plaćaju, a negde se možete potpuno besplatno prijaviti.Moguće je da ce neki od njih zahteveti link ka njima na Vašem sajtu, ali ne svi. Broj posetilaca na ovakvim sajtovima nije velik tako da vam oni neće doneti veliki broj posetilaca. Ali pretraživači broje linkove sa ovih sajtov tako da Vam ovo može povećati rang sajta.

Ovom prilikom želim da vam skrenem pažnju na nekoliko besplatnih rešenja (tj. sajtova) koji vam mogu pomoći u podizanju popularnosti vašeg sajta. Vrednost našeg sajta možemo u svakom trenutku pregleđivati na sajtu www.sajtinfo.com. Pri prvoj poseti vrednost mog sajta je bila 0 eura. Nakon prijavljivanja na nekoliko sajtova vrednost se povecala na 10 eura. Ta cena varira vremenom i zavisi od broja poseta vaseg sajta.

Povećao sam  vrednost mog bloga na sledeće načine:

1. Prijavio sam se besplatno na www.addurlfree.com sajt. Na početnoj stranici ubacujemo podatke za naš sajt i našu mail adresu.

Na tom sajtu se nalazi i lista sajtova preko kojih se mogu na isti način prijaviti i reklamirati. Neki od tih sajtova traže i naplaćivanje te usluge.

2. Prijavio sam se na sajt www.bblmedia.com koji takođe pruza listu sajtova na kojima se besplatno ili uz nadoknatu prijavljujemo.

Nakon prijavljivanja na nakim od sajtova pratio sam stanje vrednosti mog sajta. Prijavljivanje na nekima je bilo trenutno dok se za aktivaciju na drugima bilo potrebno duže vremena. Nakon tog procesa proverio sam i stanje sa pretraživačima, odnosno na kom mestu se nalazi moj sajt. Cilj je bio da se sajt nalazi, ako ne na vrhu, onda što bliže vrhu stranica koje nam nudi pretraživač.

Na Goole-u sam dobio sledeći rezultat:

Na Yahoo! sledeći:

Kao što vidimo nema ni jednog rezultata. Razlog je vreme ažuriranja na yahoo pretraživaču,  pošto je vreme veće nego na google-u. Iste rezultate sam dobio na Bing-u i Submite express-u.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: