IP video nadzor

IP video nadzor je mrežno video rešenje koje omogućuje da se sa udaljene lokacije nadziru ili obezbeđuju ljudi, proizvodni procesi i imovina. Svi procesi se odigravaju u PC okruženju.


IP nadzor (živi prenos ili snimci) se emituje preko lokalne mreže. Dobro razvijena IP infrastruktura je dovoljna za kvalitetan prenos video nadzora u visokoj rezoluciji. Ne mora se postavljati dodatna instalacija, ali treba paziti da ne dođe do zagušenja protoka u mreži. Zato sistem sa više IP kamera mora da isprojektuje stručna osoba sa iskustvom.
Pored kvalitetne IP infrastrukture potprebne su nam kvalitetne kamere i kvalitetan prograom za snimanje.

IP kamera je u principu analogna kamera kojoj je dodana mrežna komponenta ili enkoder. Enkoder digitalizira i komprimira analogni video signal koristeći neki od algoritama video kompresije. Najpopularniji algoritam je MPEG-4, a tomu je tako jer je on dostupan i lako se implementira u čipovovlje. Tako komprimirani digitalni signal grupira se u standardne pakete i pomoću TCP/IP protokola putuje računalnom mrežom. Sliku s kamere je moguće videti koristeći web pregled na PC racunaru na način kako to čine osobna računala. Kao takva, kamera postaje samostalni izvor podataka i može se direktno spajati na internet što je prva prednost pred analognim kamerama.

Mrežni enkoderi i dekoderi:

Mrežni enkoder je mrežni uređaj za integraciju postojećih analognih kamera u novi IP sastav, a PTZ podrška omogućava integraciju sa pokretnim kamerama.

Mrežni video rekorderi:

Digitalni video rekorder (DVR)  je potrošački elektroniki uređaj ili aplikacija softvera koji snima video u digitalnom formatu na disku, USB fleš disku, SD-u, memorijskoj kartici ili na drugim lokalnim mrežama.

• Mrežni snimač sa integriranim softverom za kontrolu i snimanje 9 ili 24 mrežnih kamera
• Kompatibilan sa svim Vivotek modelim
• Male dimenzije i mrežni način rada omogućuju
• Web server za korisničko korišćenje.

kamere iz Beograda,Nisa i Novog sada

http://www.mondo.rs/kamere

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: