Web servisi

Internet danas pruža brojne mogućnosti, a jedna od njih je i uspostavljanje kontakata sa poslovnim partnerima. Ukucavanjem imena pod kojim je registrovan poslovni partner koji Vas interesuje, možete pronaći njegov web sajt (ukoliko ga ima) gde možete naći detaljnije indformacije o njegovom poslovanju.

Takođe, na internetu možete da nađete isečke dnevne štampe koje takođe dobijate ukucavanjem imena Vašeg potencijalnog partnera, što može biti značajan izvor informacija – pozitivnih i negativnih.

Osim ovih opštih, koje verovatno već primenjujete, na internetu možete izbršiti nekoliko korisnih provera da bi stekli malo detaljniji uvid u poslovanje Vašeg budućeg poslovnog partnera, bilo da se radi o kupcu ili dobavljaču.

Privredna društva – informacije o poslovanju pravnih lica (doo, akcionarsko društvo, ortačko društvo, javno preduzeće…)

Na web sajtu Agencije za privredne registre (APR) u registru koji se odnosi na privredna društva možete izvršiti pretragu podataka na osnovu matičnog broja ili naziva privrednog društva i dobiti informacije o tome ko je prijavljen kao vlasnik preduzeća, ko je direktor, koji je broj računa, datum osnivanja društva, na kojoj adresi je privredno društvo registrovano, za koju je oblast preduzeće registrovano, da li privredno društvo ima ogranke. Ovaj registar daje podatke o privrednim društvima koja su aktivna, a posebna naznaka stoji ukoliko su brisana iz registra.

Na istom web sajtu u registru finanisjkih izveštaja i boniteta, u delu objavljivanja finansijskih izveštaja, možete izvršiti uvid u prihode, dobit, i ostale finansijske parametre za poslednjih nekoliko godina.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: